آیتالله محمدرضا نکونام، استاد حوزه علمیه قم محبوس در زندان ساحلی قم به عفونت چشم دچار شده است. این مشکل جدید در کنار دیگر مشکلات این روحانی دربند وضعیت جسمی وی را وخیمتر کرده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کلمه، در پی عوارض ناشی از سکته مغزی آیت الله نکونام در سلول انفرادی دادگاه ویژه روحانیت، و در پی درمان ناقص وی و همچنین، انتقالهای مکرر از زندان به بهداری و از بهداری به بیمارستان یا منزل و بالعکس، علاوه بر مشکلات جسمانی پیشین، به تازگی دچار درد و ناراحتی شدید هر دو چشم نیز گشته؛ چشم راست وی دچار عفونت شدید و بسیار کم سو شده است.
بهداری زندان ساحلی شهر قم، فاقد چشم پزشکی است، و باید وی را به خارج از زندان جهت مداوا اعزام کنند. اقدامی که مانند همیشه، با سنگاندازیهای دادگاه ویژه روحانیت روبرو شده است.
پیش از این کلمه خبر داده بود که روز یکشنبه ۸ آذرماه، آیتالله نکونام به منزل منتقل شده و تا روز چهارشنبه، ۱۰ آذرماه در منزل توسط پزشکان اعزامی از سوی دادگاه ویژه روحانیت تحت مراقبت و درمان قرار میگیرد. وی صبح روز پنجشنبه، ۱۱ آذر، در پی وخامت حال مجدد، و با تأیید پزشکان اعزامی از سوی دادگاه ویژه به بیمارستانی ناشناس در شهر قم اعزام میشود، و بالاخره مجددا در بعداز ظهر روز یکشنبه ۱۴ آذر به زندان قم منتقل، و در بهداری این زندان تحت مراقبت قرار میگیرد.
این استاد حوزه محبوس که علاوه بر بیماری و سن بالا بیش از یک سوم محکومیت خود را تحمل کرده است که قانونا میتواند مشمول قانون آزادی مشروط شود اما تحت فشار مافیای قدرت در حوزههای علمیه و نهادهای امنیتی موازی از آزادی وی ممانعت میشود.
این مدرس حوزه علمیه قم که هنگام بازداشت در سلامت کامل به سر میبرد، از تاریخ ۱۲ اسفند سال ۹۳ تا کنون به بیماریهای مختلفی از جمله فشار و قند خون بالا، لمس شدن طرف چپ بدن، کم شدن بینایی، نارسایی در کارکرد قلب، کلیه ها، تیروئید و کبد مبتلا شده است. بیماریهایی که همه ناشی از عوارض سکته مغزی وی در انفرادی دادگاه ویژه روحانیت است.
آیت الله نکونام اولین بار در دی ماه سال ۹۳، پس از آنکه از مواضع آیت الله مکارم شیرازی علیه اینترنت پرسرعت انتقاد کرد، بازداشت شد. هرچند مکارم چندی بعد، ارتباط خود با این موضوع را رد کرد.
با این حال آیتالله نکونام بدون شاکی خصوصی و در دادگاهی که هیچ جزئیاتی از آن تاکنون برای افکار عمومی روشن نشده، به دو سال حبس محکوم شده بود که پس از اعتراض دادستانی، به پنج سال افزایش پیدا کرد.
وی در پایان سال ۹۳، در پی وخامت حالش پس از سکته مغزی از زندان آزاد شد. اما انتشار مطلبی در روزنامه قانون در فروردین ماه به بازداشت دوباره وی منتهی شد.