معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بیان کرد: مسئولان بخشهای مختلف کشور برای رکورد دار شدن تصمیم گیری میکنند و نسبت به آینده طرح مورد نظر هیچ تمهید خاصی نمیاندیشند به عنوان مثال مسئولان بخش آب تنها میخواهند به تعداد سدهای نقاط مختلف کشور اضافه کنند و دیگر به محل ساخت سد و اینکه در آینده تکلیف این سد چه میشود تحقیق و پژوهشی انجام نمیدهند.
وی اضافه کرد: در دهههای اخیر برای احیای قنوات اعتبارات کمی هزینه شده است، در حالی که برای ساخت سدهایی که کوچکترین نقشی در احیای آب در کشور ندارد اعتبارات چشمگیری اختصاص داده شده است.
فاضلی اضافه کرد: متاسفانه در کشور ایران به جای حریم داری، حریم دری نهادینه شده است و در همه بخشها با شکست حریم، بستر تخریب فراهم شده است.
وی ادامه داد: مسئولان در دورههای مختلف از تخریب قنوات غافل شدند که این غفلت و بیتفاوتی نقش موثری در توسعه نیافتگی کشور ایفا کرد.
معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری اظهار کرد: مسئولان و دولتمردان آب را با قیمت بسیار پایین در اختیار مردم قرار دادند که این مهم نیز سوء مصرف و عدم صرفه جویی را در بین مردم نهادینه کرد.
وی با بیان اینکه باید برای احیاء و حفظ حریم قناتها و اصلاح قوانین مرتبط، برنامه داشته باشیم، اظهار کرد: در شرایط کنونی، کشور با بحران آب مواجه است که این بحران تا سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت بنابراین نیاز است راهکارها و پیشنهادهایی برای بهره وری بهینه از منابع آب زیرزمینی را در قالب نشستهای هم اندیشی اندیشیده شود.
فاضلی تاکید کرد: بحران آب مهم است زیرا زیست پذیری در ایران را در معرض تهدید قرار میدهد و باید از همه گزینهها برای مدیریت بهتر منابع استفاده کنیم.
وی در خصوص فیلم مستند مادر کشی نیز گفت: هدف فیلم گفتوگو و مشارکت آحاد جامعه در رسیدگی به بحران آب است و در صورت نهادینه ساختن این فرهنگ در جامعه میتوانیم مقدمات توسعه پایدار را در جامعه فراهم کنیم.
معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: این معاونت درخواست حذف ۲۰ دقیقه از فیلم مادرکشی را از تهیه کننده فیلم داشت که در نهایت ۱۸ ثانیه آن حذف شد.
نویسنده و کارگردان فیلم مادر کشی نیز گفت: ساخت این مستند ۱۸ ماه به طول انجامید که حاصل هفت ماه تحقیق و پژوهش بر روی بحران آب در نقاط مختلف کشور بود.
کمیل سوهانی اضافه کرد: فرصت جبران اشتباهات گذشته مهمترین هدف ساخت این فیلم مستند بود.
این همایش با مشارکت اتاق فکر استان مرکزی، موسسه زیست محیطی سبز اندیشان و سبزگستر مرکزی برگزار شد.
مستند مادرکشی، نگاهی آسیبشناسانه به وضعیت آب در ایران دارد و با رویکردی پژوهشی میکوشد ضمن به تصویر کشیدن مظاهر و نتایج بحران آب، علل مختلف بوجود آمدن این بحران در ایران را بررسی کند.
سدسازیهای بیرویه و دخالت در اکو سیستم طبیعی، حفر بیرویه چاههای عمیق، انتقال آب بین حوزههای مختلف آبریز، از بین رفتن منابع زیرزمینی آب، بهره وری پایین و برنامه ریزی غلط در کشاورزی، جایگزینی مدیریت دولتی به جای مدیریت مردمی، از مواردی است که این مستند در تحلیل دلایل بحران آب به آن میپردازد.