گزارشی از وضعیت بازداشتشدگان اخیر در جریان تجمع روز شنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۴ مقابل زندان اوین و روز دوشنبه ۲ آذر ماه ۱۳۹۴ مقابل دفتر لاستیک دنا
در پی اعتصاب غذای «سیمین عیوض زاده»، «لیلا میرغفاری» ،«شروین یمنی» سه زندانی محبوس در بند مشاوره، بند شماره یک زندان قرچک ورامین (شهر ری)، وضعیت جسمی «لیلا میرغفاری» فعال مدنی بسیار وخیم گزارش شده است.
یک منبع کاملا آگاه از وضعیت این فعال مدنی گفت: “لیلا پس از اعتصاب غذا از شرایط جسمی نامناسبی برخوردار است. او به دفعات مکرر تشنج کرده و حالش بد شده، در پی تشنج یک بار به درمانگاه منتقل و پس از تزریق سرم و بهتر شدن حالش، سرم را از دستش کشیده و به اعتصاب غذای خود ادامه داده است. لیلا مجددا در سه شنبه شب ۳ آذر ماه حالش به شدت بد شده و تا بیهوشی رفته واز لحاظ جسمی در شرایط بسیار وخیمی قرار دارد.”
«سیمین عیوض زاده»، «لیلا میرغفاری»، «شروین یمنی» پس از انتقال به زندان قرچک ورامین به اجبار و بدون طی کردن روند بازجویی، برگه ای که حاوی اتهام منتسب داده شده با عنوان “اخلال در نظم عمومی از طریق حمایت از سرکرده عرفان حلقه”را امضا کرده اند. این در حالی است که «سیمین عیوض زاده» تنها در اعتراض به تداوم بازداشت فرزندش “امید علی شناس” اقدام به شرکت در تجمعات اعتراضی روزهای شنبه و دوشنبه کرده است.
روز چهارشنبه ۴ آذرماه ۱۳۹۴ تنی چند از بازداشت شدگان روزهای اخیر به بند هشت زندان اوین منتقل شدند.
اسامی این فعالین مدنی منتقل شده عبارت است از: «محسن شجاع»، «احسان خیبر»، «اسماعیل (زرتشت) احمدی راغب»، «داوود (هوشنگ) نعمتی»، «عبدالعظیم اروجی»، «محسن حاصلی»، «اسماعیل حسینی» ، «مسعود حمیدی»، «علی بابایی»، «ارشیا رحمتی»، «حامد گودرزی» و «ابراهیم زاده».
«داوود (هوشنگ) نعمتی» فعال مدنی و از شرکت کنندگان تجمع های اعتراضی روزهای شنبه و دوشنبه، پس از انتقال به بند ۸ زندان اوین روز چهارشنبه ۴ آذر ماه به علت وخامت بد جسمی و در دسترس نبودن داروهایش به بیمارستان منتقل شد.
«محسن شجاع» دیگر فعال مدنی نیز پس از انتقال به قرنطینه زندان اوین و سپس بند ۸ این زندان در پی بلاتکلیفی بازداشتی های قرچک و اوین دست به اعتصاب غذا زده است.
وضعیت جسمی این فعال مدنی در پی اعتصاب غذا در صبح روز پنجشنبه ۵ آذرماه به وخامت گرایید و نامبرده جهت انتقالش به بهداری خودداری کرده و اعلام کرده است “علاوه بر اعتصاب غذا، اعتصاب دارو و درمان نیز است و هرگز به مراکز درمانی مراجعه نخواهد کرد”
همچنین سایر بازداشتی ها پس از انتقال به بند ۸ نیز مایل به شروع اعتصاب غذا بوده اند که با درخواست «محسن شجاع»، وارد اعتصاب نشده اند.
«هاشم زینالی» پدر «سعید زینالی» دانشجویی که در جریان اعتراضات دانشجویی پس از حمله به کوی دانشگاه در تیرماه ۱۳۷۸ از سوی نیروهای امنیتی در منزل بازداشت و تاکنون خبری از وی به دست نیامده است، نیز روز پنچشنبه ۵ آذر ماه ۱۳۹۴ پس از گذشت ۶ روز بی خبری، پس از تماس تلفنی از سوی مسوولین با خانواده موفق به دیدار با همسر خود «اکرم نقابی» و دخترش «بهناز زینالی» در زندان اوین شده است.
گفته شده وی از روحیه بسیار خوبی برخوردار بوده است.
از محل نگهداری «رضا ملک» زندانی سیاسی سابق و اتهامات انتسابی نامبرده پس از بازداشتش و انتقال به دادسرای دو زندان اوین در روز شنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۴ تا کنون اطلاعی در دست نیست.
«محمد نوری زاد» فعال سیاسی و از نویسندگان سابق روزنامه کیهان نیز، که پیش تر در صبح روز دوشنبه ۲ آذرماه ۱۳۹۴ در مقابل درب منزل و در زمانی که میخواست به تجمع اعتراضی روز دوشنبه مقابل دفتر لاستیک دنا بپیوندد، از سوی ماموران امنیتی بازداشت و صبح روز سهشنبه ۳ آذرماه ۱۳۹۴، آزاد شد.
پس از مراجعه خانواده های فعالین مدنی بازداشت شده های روزهای اخیر از سوی مسوولین در روز پنچشنبه ۵ آذرماه ۱۳۹۴ به آنها گفته شده است که جهت مشخص شدن وضعیت اکثریت بازداشت شدگان روز شنبه ۷ آذر ماه ۱۳۹۴ به دادسرای اوین مراجعه کنند.
پیش تر نیز به خانواده های بازداشت شدگان روزهای اخیر اعلام شده بود که جهت پیگیری وضعیت بازداشت شدگان روز چهارشنبه ۴ آذر ماه ۱۳۹۴ مراجعه کنند.
یک منبع مطلع در گفتگویی با «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفته ” به بازداشت شدگان اخیر اعلام شده امکان این مسئله وجود درد که یا با کفالت یا وثیقه به مبلغ ۵۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد خواهند شد”
امید علی شناس» فعال مدنی و زندانی محبوس در بند ۸ زندان اوین نیز که در چهاردهمین ماه بازداشت خود همچنان در وضعیت بلاتکلیف در زندان به سر می برد و تاکنون تاریخی جهت برگزاری دادگاه تجدیدنظر او اعلام نشده است، پیش تر در اعتراض به بازداشت مادر خود «سیمین عیوض زاده» و دیگر بازداشت شدگان از روز شنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۴، دست به اعتصاب غذا زده و اعلام کرده است تا زمان آزادی بی قید و شرط مادرش «سیمین عیوض زاده» و دیگر بازداشت شدگان اخیر به اعتصاب خود ادامه می دهد.
«امید على شناس»، در ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۳ بازداشت و به بند دوالف سپاه منتقل شد.
علیرغم صدور قرار وثیقه ۲۱۱میلیون تومانی برای این فعال مدنی، دادگاه بدوی و پیش تر دادسرا به دلایل نامعلومی از پذیرش وثیقه خودداری کردند.
امید علی شناس در کمتر از از پانزده دقیقه، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «مقیسه» به اتهام «توهین به رهبری»، «تبلیغ علیه نظام»، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
منبع: کمپین