پس از اینکه ارگان صداوسیما عادل فردوسیپور، مجری برنامه ۹۰ را به دلیل مصاحبهی پخشنشده با جواد ظریف به اخراج از صداوسیما تهدید کرد، سخنگوی دولت با انتقاد از صدا و سیما نسبت به عدم پخش مصاحبه وزیر امور خارجه واکنش نشان داد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از روزنامه جام جم، ارگان سازمان صدا و سیما، مصاحبه برنامه فوتبالی ۹۰ با محمد جواد ظریف را تخلف خوانده و به صورت تلویحی عادل فردوسی پور، تهیه کننده و مجری برنامه ۹۰ را به اخراج از صداوسیما تهدید کرده است.
در یادداشتی که در این روزنامه منتشر شده، آمده است، هماهنگی با مسئولان و مدیران گروه شبکه برای انجام مصاحبه از اصول ابتدایی و بدیهی در تمام دنیاست ولی عادل فردوسیپور به این موضوع توجه نکرده است.
داوود نعمتی انارکی، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما هم در گفت وگویی با خبرگزاری ایسنا، بر موضوع منتشر شده در روزنامه جام جم صحه گذاشته است. او گفته که مصاحبه فردوسیپور با جواد ظریف بدون هماهنگی با شبکه سه انجام شده و به همین دلیل از پخش آن جلوگیری شده است.
مدیر کل روابط عمومی صدا و سیما تاکید کرده که این مصاحبه خارج از عرف قانونی صدا و سیما و بدون طی شدن مراحل اداری و تنها با تماس تلفنی و پیامکی فردوسیپور با ظریف انجام شده است. روزهای گذشته تصویری از پیامکی منسوب به ظریف و خطاب به فردوسی پور در ارتباط با پخش نشدن این مصاحبه در شبکه های اجتماعی منتشر شد. در پیامک منسوب به ظریف آمده بود: “شنیدم فشار آوردند، از طرف من هیچ نگران نباشید، پخش نشدن مصاحبه اصلا برای من مهم نیست. بیجهت درگیر نشوید.”
نعمتی انارکی همچنین با لحنی ملایمتر نسبت به آنچه که در روزنامه جام جم منتشر شده، مجری برنامه ۹۰ را سرمایهای برای صدا و سیما دانسته و در عین حال تاکید کرده که هیچ سرمایهای فراتر از قانون نیست. او به طور تلویحی فردوسی پور را به قانون گریزی و عدم تبعیت از قوانین تولید و پخش متهم کرده اما حرفی از اخراج او نزده است.
روزنامه جام جم در نوشتهی خود با اشاره به مواردی که در رسانههای بینالمللی در سراسر جهان رخ داده است به اخراج مجریانی همچون جرمی کلارکسون، جیم نانسی و فرید زکریا اشاره کرده و انتقاد کرده که چرا برنامه ۹۰ با وجود عدم تبعیت از قوانین، روی آنتن رفته و فقط جلوی پخش مصاحبه ظریف گرفته شده است.
واکنش تند سخنگوی دولت به پخش نشدن مصاحبه ظریف از سیما
سخنگوی دولت درواکنش به پخش نشدن مصاحبه وزیر امور خارجه تصریح کرد: “برخی ها جایگاه صداوسیما را از یک رسانه ملی و فراگیر به یک رسانه حزبی تنزل داده اند”.
دکتر محمدباقر نوبخت در شورای اداری استان سمنان که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، استاندار سمنان، نماینده مردم شهرستانهای سمنان،مهدیشهر، سرخه و دامغان برگزار شد، به ذکر خاطرهای از سفر خود و رئیسجمهور به شهرری پرداخت و با اشاره به عدم پخش مصاحبه دکتر ظریف از صداوسیما، گفت: در حاشیه یک مراسم در شهرری یک زن شهرری اصرار داشت که با من صحبت کند.
وی اظهار کرد: “این زن در پایان برنامه نزد من آمد و گفت که سلام ما را به دکتر ظریف برسانید و به او بگویید که اگر چه رسانه به اصطلاح ملی اجازه نداد که مصاحبه شما پخش شود اما دلهای همه ما، رسانه شما است”.
نوبخت با بیان اینکه مردم خود همه چیز را میبینند و تحلیل میکنند، به انتقاد از برخورد حذفی و جناحی صداوسیما پرداخت و افزود: “متاسفانه برخیها جایگاه این رسانه را از جایگاه رفیع یک رسانه ملی به یک رسانه جناحی تقلیل میدهند”.
وی با بیان اینکه صداوسیما از دکتر ظریف دعوت کرده بود، تصریح کرد: “این گفتوگو قرار بود از رسانه ملی پخش شود”.
سخنگوی دولت با بیان اینکه منتقدان دولت باید از دولت انتقاد کنند، تصریح کرد: “البته صداوسیما منتقد دولت نیست بلکه رسانه ملی و از آن همه ملت است”.
وی ادامه داد: “متاسفانه صداوسیما بارها ثابت کرده که تلاش میکند تا یک مشکل و یا یک بهانه را پیدا کند و بعد آن را برجسته کرده و به دولت نسبت دهد و این رفتار زیبنده یک رسانه که به رسانه ملی اشتهار دارد، نیست”.
نوبخت، به برخوردهای جناحی و جانبدارنه برخی از برنامهسازان صداوسیما اشاره و خاطرنشان کرد: “گاهی در رسانه به اصطلاح ملی، حرفهایی زده میشود که نه حرف یک رسانه ملی که حرف یک جناح سیاسی خاص است در صورتی که صداوسیما از بیت المال ارتزاق میکند و باید رسانهای برای همه ملت باشد”.
وی با بیان اینکه این رفتارهای حذفی در همه بخش های صداوسیما وجود ندارد، اضافه کرد: “البته انسان های فرهیخته و منصف زیادی هم در این رسانه هستند، اما برخی ها جایگاه صداوسیما را از یک رسانه ملی و فراگیر به یک رسانه حزبی تنزل داده اند”.