بیش از نیمی از جمعیت سیستان و بلوچستان ساکن روستا است و نزدیک به ۹۵ درصد روستاهای این استان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند. مقامهای محلی میگویند که این وضعیت مهاجرت اجباری ۱۳۰ هزار نفر را به دنبال داشته است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از رادیو زمانه، به گفته یک مقام دولتی تنها ۵. ۵ درصد از روستاهای استان سیستان و بلوچستان از آب آشامیدنی بهداشتی برخوردارند.
علیرضا ناروئی، مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان سهشنبه ۲۷ بهمن گفت که یک هزار و ۱۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در این استان فاقد آب آشامیدنی هستند و آبرسانی به این مناطق با تانکر انجام میشود.
به گفته این مقام مسئول ۲۷ درصد روستاهای این استان فاقد هرگونه امکان دسترسی به آب آشامیدنی و تنها ۵. ۵ درصد روستاها دارای شبکه آبرسانی و آب آشامیدنی بهداشتی هستند.
نایروئی ۵۱ درصد جمعیت سیستان و بلوچستان را روستانشین اعلام کرد که به راین اساس بیش از یک میلیون و ۲۷۵ هزار نفر از ساکنان این استان در مناطق روستایی زندگی میکنند.
به گفته او، دولت در سال گذشته ۲۰۳ میلیارد تومان اعتبار به منظور آبرسانی به روستاهای این استان اختصاص داده است اما طرحهای اجرایی در دو سال آینده به بهرهبرداری میرسند و بیش از یک هزار روستا تحت پوشش شبکه آبرسانی قرار خواهند گرفت.
محمود رضا میری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تیر امسال گفته بود که بخشی از جمعیت شهرنشین این استان هم فاقد آب آشامیدنی سالم هستند. به گفته او دستکم ۸۰ هزار نفر از جمعیت زاهدان از آب آشامیدنی سالم محروم هستند.
یعقوب جدگال نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی هم پائیز امسال از عدم تحقق وعدههای دولت انتقاد کرده و گفته بود که وزیر نیرو در سفر به این استان وعده کرد که ۵۰ میلیارد تومان بهمنظور آبرسانی به این منطقه اختصاص یابد اما این اعتبار تأمین نشد.
دولت حسن روحانی دو سال پیش اعلام کرد که ۵۰۰ میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به رفع بحران کمآبی استان سیستان و بلوچستان اختصاص میدهد. اما به گفته نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی، «دولت تابهحال این وعده را عملیاتی نکرده است.»
تابستان امسال محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اعلام کرد که اعتبار ۲۵۰۰ میلیارد دلاری مهار آبهای مرزی و آبرسانی به مناطق فاقد آب آشامیدنی سالم، در قالب لایحه خروج از رکود تورمی هزینه خواهد شد.
به گفته باقر حسینی نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی، بحران کمآبی و خشکسالی مهاجرت اجباری ۱۳۰ هزار نفر از ساکن سیستان و بلوچستان را به دنبال داشته است.