پدر علم کویرشناسی ایران درخصوص آلودگی آب دریای خزر گفت که آلودگی دریای خزر روز به روز بیشتر می شود و دریای خزر قربانی فاضلاب و آلودگی های نفتی کشورهای حاشیه است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از شهروند، پروفسور پرویز کردوانی با اشاره به مشکلاتی که در پی آلودگی آب دریای خزر به وجود آمده است، اظهار داشت: “دریای خزر به شدت آلوده است و کسی نمیتواند منکر این آلودگی شود. در واقع محیط های دریایی به دلیل اینکه فاضلاب های صنعتی و شهری وارد دریا می شود، تحت تأثیر قرار می گیرد”.
استاد علم کویرشناسی ایران ادامه داد: “به عنوان نمونه در شهر نوشهر بیشترین آلودگی دریایی وجود دارد و میزان آلودگی دریا در این شهر به شدت رو به افزایش است و بارها اعلام کردم که ماهی پرورشی در این منطقه بسیار سالمتر از ماهی دریای خزر است”.
این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: “در واقع می توان گفت که دریای خزر که به عنوان بزرگترین دریاچه از آن یاد میشود آلودگی بسیار زیادی را از کشورهای اطراف به ویژه از ایران دریافت میکند. البته ایران برداشت نفتی از دریای خزر ندارد اما مشکلات این پهنه آبی روز به روز درحال افزایش است”.
به گفته وی، به دلیل حرکت و جهت جریان های آب در سواحل جنوبی دریای خزر رسوبات بستر در بخش سواحل جنوبی دریای خزر تجمع دهنده مقادیر بالایی از هیدروکربن های حاصل از آلودگی های نفتی است.
کردوانی اضافه کرد: “در حاشیه دریای خزر شهرهای زیادی توسعه یافته اند که عمده فاضلاب آنها از طریق رودخانه ها به دریای خزر سر ریز می شود و در مواردی نیز فاضلاب به طور مستقیم به دریا منتقل می شود”.
استاد ممتاز دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: “حجم بالای گردشگر در این مناطق آسیب جدی به شناگاه های دریای خزر وارد کرده و اکوسیستم این پهنه آبی را تحت تأثیر قرار داده است”.