معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار با بیان این که ۷۷ درصد مردم روستاهای این شهرستان فاقد آب آشامیدنی هستند، گفت: عملکرد وزارت نیرو در زمینه تامین برق و آب این شهرستان قابل قبول نیست.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، احمدعلی موهبتی اظهار داشت: مردم شهرها و روستاهای جنوب سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار به سبب کمبود شدید آب و افت برق همواره از وزارت نیرو گلایه مندند.
وی افزود: تامین آب، برق، ساخت فضای آموزشی استاندارد، راه و اجرای طرح هادی روستایی از نیازهای اولیه زندگی است که به هر طریق ممکن باید در دسترس مردم باشد.
وی افزود: متاسفانه در زمینه آب ۷۷ درصد مردم روستاهای شهرستان چابهار از نعمت آب بی بهره هستند و روز به روز بر مشکلات آنان افزوده می شود.
وی گفت: وقتی مردم در شهر چابهار که به عنوان کانون توسعه کشور مطرح است دسترسی به آب ندارند و در هفته یک تا دو روز آنهم با فشار کم و به وسیله پمپ و دینام برقی می توانند به آب دست پیدا کنند وضعیت روستاها مشخص است که چه مشکلاتی دارند.
فرماندار چابهار گفت: اعتبارات طرح آبرسانی سیار بسیار اندک است بطوری که حتی هزینه سوخت، تعمیر و نگهداری و حقوق کارکنان و رانندگان تانکر چندین ماه پرداخت نمی شود.
موهبتی بیان کرد: وزارت نیرو باید فکری اساسی برای حل مشکل بی آبی انجام دهد و با مطالعه و انتقال آب دریا مردم به عنوان ولی نعمتان نظام جمهوری اسلامی را از بی آبی نجات دهد.
وی ادامه داد: واقعا جای تاسف است که مردم در چند کیلومتری دریا روزانه با ۱۵ لیتر آب روزگار بگذرانند و بعد از گذشت سالها چاره اندیشی نشود.
وی گفت: روستای کمب با دارا بودن دهیاری و شورای اسلامی بعد از گذشت سالها برق ندارد و کابل های آن از چندصد متری بر روی زمین رها شده و خطر برق گرفتگی و بروز حوادث برای اهالی محتمل است.
وی با بیان این که تمامی روستاهای شهرستان چابهار بدون استثناء نیاز به توسعه برق دارند، خاطر نشان کرد: وزارت نیرو در این شهرستان بشدت ضعیف عمل کرده و موجب نارضایتی مردم شده است.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: چابهار به عنوان یک شهر بین المللی نیازمند نگاه ملی و ویژه مسئولان کشوری است و مردم انتظار دارند مشکلات این شهرستان با دید وسیع مسئولان پیگیری و در افق حداقل ۳۰ تا ۵۰ ساله مرتفع شود.
موهبتی بیان کرد: جمعیت شهر چابهار نسبت به ۴۰ سال قبل ۶۰ برابر شده است و باید امکانات آن نیز به همین نسبت افزایش پیدا می کرد تا مشکلات به حداقل برسد و از دیگر شهرهای استان سیستان و بلوچستان محروم تر نباشد.
چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت و ۵۵۰ پارچه آبادی و روستا از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به کنارک متصل است.
این شهرستان زیبا و ساحلی در جنوبی ترین منطقه مکرانِ بلوچستان تا زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان ۶۴۵ کیلومتر فاصله دارد.