شهرام احمدی؛ ارجاع پرونده یک اعدامی به اجرای احکام

پرونده شهرام احمدی، زندانی اهل سنت محکوم‌به اعدام، به اجرای احکام ارجاع داده‌شده است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، پس از رد درخواست بررسی مجدد پرونده شهرام احمدی، زندانی اهل سنت محبوس در زندان رجایی شهر توسط دیوان عالی کشور، پرونده به شعبه اجرای احکام ارجاع داده‌شده است.

این در حالی است که پیش‌تر قاضی اجرای احکام زندان رجایی شهر به زندانیان عقیدتی محکوم‌به اعدام اعلام کرده است، در صورت رد اعاده دادرسی حکم این زندانیان در آینده نزدیک اجرا خواهد شد.

فعالان حقوق بشر در گزارشی درباره روند پرونده این زندانی محکوم‌به اعدام نوشت؛ رد اعاده دادرسی این زندانی که از سال ۸۸ در زندان‌های مختلف به سر برده در حالی صورت گرفته است که وکیل وی با استناد به اینکه «شهرام احمدی» مرتکب عمل خشونت‌آمیزی نشده و عضویت در هیچ گروه مخالف نظامی را نپذیرفته این حکم را به چالش کشیده بود.

وکیل وی در متن درخواست اعاده دادرسی گفته بود موکل به جهت عدم استفاده از خشونت مشمول ماده ۲۷۸ و ۲۸۸ قانون مجازات اسلامی و بالطبع حکم اعدام نمی‌شود.

وکیل آقای احمدی معتقد است حتی با فرض پذیرش عضویت موکلش در یک گروه مخالف نظام حداکثر حکم صادره بر اساس ماده ۲۸۸ برای او پنج سال حبس تعزیری خواهد بود و نه حکم اعدام.

تارنگار حقوق بشر در ایران پیش‌تر، مختصری از وضعیت این زندانی محکوم‌به اعدام را گزارش کرده بود.

شهرام احمدی ﺩﺭ ﻣﻬﺮﻣﺎﻩ ١٣٩١، ﺩﺭ ﺷﻌﺒﻪ ٢٨ ﺩﺍﺩﮔﺎﻩ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺑﻪ ریاست ﻗﺎﺿﯽ ﻣﻘﻴﺴﻪ، ﺑﻪ ﺍﺗﻬﺎﻡ «ﻣﺤﺎﺭﺑﻪ» ﺑﻪ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﻣﺤﻜﻮﻡ ﺷﺪ. این حکم در مرداد ماه ۱۳۹۴ از سوی دیوان عالی نقض و به شعبه صادر کننده رای ارجاع شد اما بار دیگر قاضی مقیسه حکم اعدام را صادر کرد و در آبان ماه ۱۳۹۴، حکم وی در دیوان عالی کشور مورد تأیید قرار گرفت.

پدر شهرام احمدی در رابطه با اتهام وی می‌گوید: او نه عضو هیچ گروه و حزبی بوده، نه دست به اسلحه برده و نه هیچ فعالیتی که مصداق محاربه باشد انجام داده، او فقط به خاطر تبلیغات مذهبی دستگیر شده است.

لازم به ذکر است این زندانی عقیدتی در زمان بازداشت از سوی ماموران امنیتی مورد اصابت گلوله قرار گرفت طی عمل جراحی یک کلیه و مقداری از روده‌اش را از دست داد. وی هم اکنون به دلیل ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻋﻔﻮﻧﺖ ﻛﻠﻴﻪ ﻭ ﺭﻭﺩﻩ در وضعیت نامساعد جسمانی به سر می‌برد.

گفتنی است که در طول بازجویی‌ها جهت انجام اعتراف تلویزیونی او را تحت «شکنجه»، از جمله استفاده از «شوکر الکتریکی» قرار داده‌اند.

لازم به یاد آوری است که برادر او، بهرام احمدی هم که در زمان بازداشت تنها ۱۷ سال داشته، به اتهامی مشابه در تاریخ هفتم دی ماه سال ۱۳۹۱، بدون رعایت تشریفات قانونی و بدون اطلاع خانواده در زندان قزلحصار اعدام شد.

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.