شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، با انتشار ویدیویی از خود، به کمپین حمایت از مهدی رجبیان و حسین رجبیان پیوست.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر، در ویدئویی با اعلام حمایت از مهدی رجبیان و حسین رجبیان، هنرمندان زندانی، عنوان داشته است: «برادران رجبیان محروم از یک دادرسی عادلانه بودند؛ صدای اعتراض آنان باشید. کمک کنید به آزادی بیان… زیرا که مهمترین مسئله برای هنر آزادی بیان است.»
طی هفته های اخیر یک کمپین ویدئویی از سوی برخی هنرمندان و فعالان حقوق بشر به راه افتاده که خواسته آن آزادی مهدی و حسین رجبیان، هنرمندان در بند است.
قرار است، هنرمندان و فعالان حقوق بشر از اروپا و آمریکا هم با گرفتن ویدئو و درخواست آزادی برادران رجبیان به این کمپین بپیوندند.
تا این لحظه، نسرین ستوده، مانا نیستانی، احمد باطبی، مهدی موسوی، افشین ناغونی و اروین خاکچیان با انتشار ویدیو، حمایت خود را از این دو هنرمند زندانی اعلام کردهاند.
بهمن قبادی و جعفر پناهی، فیلمسازان بلند آوازه ایرانی، نیز با انتشار تصویر و شرح حال برادران رجبیان در صفحه اینستاگرامشان به این کمپین پیوستند.
پنجشنبه گذشته نیز سازمان فری میوز در یک نامه از ریاست جمهوری ایران، حسن روحانی، خواست که برای آزادی مهدی رجبیان و حسین رجبیان اقدام کند.
همچنین، روزنامه فیگارو گزارش کرده است، جانی دپ، بازیگر هالیوود و پیتر گابریل، آهنگساز بریتانیایی، برای مبارزه با سانسور در هنر کمپین هنر جرم نیست را راهاندازی کردهاند و به حمایت از مهدی و حسین رجبیان پرداختهاند.
مهدی و حسین رجبیان که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” هرکدام به شش سال زندان محکوم شدند، در شانزدهم خردادماه جهت اجرای حکم راهی زندان اوین گشتند.
حکم صادره از سوی شعبه ۵۴ دادگاه انقلاب اسلامی، برای هرکدام به سه سال حبس تعزیری، سه سال حبس تعلیقی و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه تعیین و به اجرای احکام دادسرای زندان اوین ارسالشده بود.
این دو در جریان برگزاری دادگاه از حق داشتن وکیل محروم بودهاند، میگوید که محاکمهشان تنها یک ربع طول کشیده است. یک منبع آگاه میگوید: «آنها در حین بازجویی وکیل نداشتهاند. در دادگاه هم وکیل نداشتهاند، چون گفتهشده که پروندهشان به شکلی است که خودشان باید توضیح بدهند.»
لازم به توضیح است؛ مهدی رجبیان سال ۹۲ تدوین و ضبط آلبومی به نام «تاریخ ایران به روایت سهتار» را آغاز کرد که از دلایل بازداشت وی است؛ در این آلبوم تمام جنگهای ایران با سهتار روایت شده است.