مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران گفت: به ۹۰ درصد کودکان کار تجاوز میشود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، طرح جمعآوری کودکان کار در پایتخت در واپسین روزهای شهریور آغاز شد و بلافاصله انتقاد نسبت به انجام آن و حاشیه های پیش آمده جنجال به پا کرد؛ از فرستادن این کودکان به اردوگاه یاسر در ورامین و تراشیدن موهای کودکان تا اعلام رد مرز کودکان کار مهاجر. این میان آماری درباره تجاوز به ٩٠ درصد این کودکان بیش از همه سر و صدا کرد.
منتقدان که اغلب از فعالان حوزه کودکان کار هستند، معتقدند اعزام کودکان به مراکز «پذیرش» علاوه بر اینکه آنها را از رفتن به مدرسه و از زندگی با خانواده بازمی دارد، آسیب های عاطفی – روانی متعددی برای آنان و خانواده هایشان ایجاد کرده است. آنها همچنین میگویند کودکان کار تنها کسانی نیستند که در خیابانها خردهفروشی میکنند و معتقدند اگر بنا بر رسیدگی به این افراد است، باید به کودکانی که در کارگاهها و فضاهای بسته هستند هم توجه کرد؛ کودکانی که بر اساس شواهد گفتهشده از سوی فعالان حوزه، در این مکان بیش از خیابان تهدید می شوند.
رضا قدیمی مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در جواب به این سوال، گفت: «بله، تحقیق شده. ما در حوزه کاهش آسیب و ساماندهی متکدیان در شهر برابر بند ۵ ماده ۵۵ قانون، مسئولیت داریم. در این راستا یکسری زیرساختها ایجاد کردیم، برای مثال در سرای لویزان که مخصوص نگهداری متکدیان زن و اسلامشهر که مختص متکدیان حرفهای مرد است. در طول اقداماتی که انجام شد، با این مسأله مواجه شدیم که تعداد بچههای زیر ١۵ سال سر چهارراهها روزبهروز رو به افزایش است. وضع بسیار اسفباری است برای این کودکان که در گرمای تابستان و سرمای زمستان سختی میکشند. گزارش اقداماتمان را برای شورای اجتماعی کشور هم ارسال کردیم که رئیسش آقای دکتر روحانی هستند. از بزرگسالان نیز تاکنون ۴۰۰۰ نفر را جذب کردهایم. خیلی از این تعداد را نگهداری میکنیم و خیلیها را در شهرها و خانوادههایشان پیدا کردهایم. بعضیها خانوادههایشان تحت هیچ عنوان حاضر به نگهداری آنها نبودند و خودمان نگهداریشان میکنیم اما آنچه واقعیت دارد، این است که تعداد بچههای سر چهارراهها در حال اضافهشدن است. برای همین شورای اجتماعی کشور فوریتهای اجتماعی را تصویب کرد که ١١ نهاد و سازمان در آن دخیلند و در آن گفته شده که نسبت به کودکان هم اقدام کنید. اگرچه سازمان بهزیستی متولی اصلی این مسأله است اما در کنارش شهرداری باید زیرساختها را تأمین کند. مثل مددکاری سیار، نگهداری و استقرار متکدیان و همچنین محل غربالگری آنها. در سهماهی که طرح حمایت از کودکان بدسرپرست را شروع کردیم، ۴۴٠٠ نفر کودک و بزرگسال از ٢٢ منطقه تهران جذب شدهاند. از این تعداد ۴۰۰۰ نفر بزرگسالند که براساس اسناد و آییننامهها تکلیفشان روشن است و ۴٠٠ نفر کودک.»