به گزارش تارنگار حقوق بشر ایران به نقل از رادیو زمانه، علی حاتمی گفته است که به نظر میرسد این اقدام کاری سازمان یافته بوده و از قبل آن را طراحی کردهاند و به دانشجویان هم گفتهاند شما نگران نباشید و برقصید، ما حامی هستیم.
این برنامهریزی احتمالی به گفته معاون دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان تلاشی برای تحت فشار قرار دادن رییس دانشگاه بوده است.
حاتمی با ارائه این توضیح درباره ماجرای پیش آمده در جشن اقوام دانشگاه سیستان و بلوچستان، گفته است رویه ما این نیست که حقی از حقوق دانشجو ضایع شود: «ما در مورد این هفت دانشجو متوجه شدیم که بعضیها تحریک شدهاند و من به شخصه در کمیته انضباطی و در جلسه تجدیدنظر فشار خواهم آورد که اگر اعضا تشخیص دهند، حکم صادره برای دانشجویان کمتر شود.»
کمیته انضباطی برای تعدادی از دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان به علت رقصیدن در جشن اقوام، احکام محرومیت صادر کرده است. جزییات این خبر را در اینجا بخوانید:
معاون دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان همچنین گفته است عدهای بازخواست میکنند که چرا چنین احکامی صادر شده و از آن طرف هم عدهای میگویند که چرا کم حکم دادهاید.
حاتمی با اشاره به فیلم منتشر شده از این مراسم، آنچه پیش آمده است را اخلال در برنامه خوانده و به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته است: «چند دانشجو در مراسمی که میتوانست خیلی زیبا و آیینی باشد و ما برای آن ساز و کاری تعیین کرده بودیم که تمام رقصهای محلی که مورد قبول هم هست در آن باشد و هدفش وحدت بین شیعه و سنی بود، اخلال ایجاد کردند.»
معاون دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان: وقتی شش هفت دانشجو وسط مراسم رقص بابا کرم انجام دهند، نوعی اخلال است و البته قضاوت با کسانی است که فیلم را میبینند.
جشن اقوام دانشگاه سیستان و بلوچستان در حالی برگزار شده است که به گفته علی حاتمی، برخی سعی داشتهاند از همان ابتدا کل مراسم را زی سوال ببرند.
او از این افراد به عنوان کسانی با سلایق مختلف نام برده و گفته است که آنها (مخالفان برگزاری این چنین مراسمی) در خود دانشگاه بوده و هستند. گزینه تحریک شدن دانشجویان به رقص هم از وجود همین مخالفان در دانشگاه میآید.
حاتمی گفته است که این دانشجویان تحریک شدهاند و عدهای هم فیلمبرداری کردهاند: «جالب این است که این فیلم در آستانه برگزاری مراسم ارتحال امام خمینی، ۱۴ و ۱۵ خرداد یعنی دو سه هفته بعد از برگزاری جشنواره رسانهای شد و همه اینها جای سوال دارد.»
دادستانی زاهدان به دنبال انتشار فیلم و خبر رقصیدن چند دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان، علیه رییس این دانشگاه اعلام جرم کرده است.
محمد مرزیه، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان گفته است که علیرضا بندانی، رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان به دلیل اتفاقهایی که در دانشگاه افتاده، فعلا متهم است.
معاون دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در واکنش به این موضوع، این اقدام دادستانی زاهدان را حق دادستان دانسته که با توجه به بازتاب این موضوع برای بررسی بیشتر اقدام کرده است: «این مساله از دانشگاه خارج شد و ابعاد رسانهای گستردهای داشت و باید بررسی شود که دانشجو را چه کسانی تحریک کردهاند و چه کسی فیلمبرداری کرده است؟»
ماجراهای پیش آمده به این سبب است که رقص در ایران ممنوع است و تنها به برخی از رقصهای فولکلوریک ایرانی در مراسم خاص مجوز داده میشود.