صابر خسروزاده، مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان ارومیه از شوری ۴۰ منبع تأمین آب روستایی در این شهرستان خبر داد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا٬ خسروزاده گفت، خشکسالیهای اخیر و خشک شدن دریاچه ارومیه باعث این امر شده و شوری آب در منابع یادشده به شور شدن آب ۱۰۰ روستای ارومیه انجامیده است.
خشکی دریاچه ارومیه در سالهای اخیر با چنان شتابی پیش رفته که اینک به خطر بالقوهای برای حیات مناطق اطراف تبدیل شده است.
عیسی کلانتری، معاون رئیسجمهور در امور آب و دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در شهریور ماه سال جاری گفته بود که عمق دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ سانتیمتر افزایش یافته اما احیای کامل آن مشروط به این است که فعالیتها ادامه یابد و سرمایهگذاریها تداوم داشته باشد.
او گفته است: «به نظر من هر دولتی که بر سر کار بیاید مجبور است دریاچه را احیا کند زیرا هزینه احیا حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار است اما هزینه خشک شدن دریاچه بیش از هزار میلیارد دلار است زیرا جابجایی شهرهایی مانند ارومیه و تبریز با این مبلغ امکان پذیر نیست.»
همه اینها در حالیست که به گفته مسئولان، بودجه کافی برای احیای دریاچه ارومیه همچنان نیز تأمین نشده و امیدها برای رسیدگی سریع به وضعیت این دریاچه در آخرین ماههای دولت حسن روحانی نیز کاهش یافته است.
صابر خسروزاده، مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفت، برای رفع مشکل شور شدن صد روستای اطراف ارومیه استفاده از دیگر منابع و مجتمعهای آبرسانی در دستور کار قرار گرفته است.
او میگوید، تا کنون با جایگزین کردن منشاء آب ۲۰ روستا، مشکل تامین آب شرب ۵۲ هزار و ۳۱۷ نفر از روستاییان حاشیه نشین دریاچه ارومیه رفع شده و امید میرود که با انجام عملیات جایگزینی منشاء آب، مشکل تامین آب شرب دیگر روستاها نیز رفع شود.
بیشتر بخوانید: بحران آب در ایران رئیس مرکز پژوهشهای مجلس را “وحشتزده” کرد
به نوشته ایرنا، شهرستان ارومیه دارای ۶۰۸ روستاست که از این تعداد ۷۸ درصد از آب آشامیدنی برخوردار بوده و ۷۲ درصد زیر پوشش مستقیم خدمات شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارد.