هفت تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر در نامهای سرگشاده با اشاره به شمار روزافزون اعدام در چند دهه گذشته، از تمامی مجامع حقوق بشری خواستهاند که برای لغو حکم اعدام رامین حسین پناهی از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
متن این نامه که برای انتشار در اختیار تارنگار حقوق بشر در ایران قرار گرفته است، در پی میآید:
«در طی دههها و سدههای گذشته، حکم اعدام اصلیترین نوع مجازات بوده است که در تمامی جوامع به کار گرفته شده در حال حاضر که بیش از ۱۰۰ کشور به صورت کامل تحت عنوان متمم قانون اساسی و یا به صورت مشروط برای زمان صلح این حکم ضد انسانی را ممنوع کردهاند.
متاسفانه شاهد آن هستیم که در ایران نه تنها این مجازات در طی ۱۰۰ سال اخیر کاهش نیافته بلکه روز به روز هم افزایش یافته است و به عنوان مجازاتی برای زندانیان سیاسی نیز در نظر گرفته شده است؛ به گونهای که پس از انقلاب مشروطیت تعداد کثیری از افراد جامعه به دلیل فعالیتهای سیاسی چه در رژیم پهلوی و چه در رژیم کنونی با این حکم ضد انسانی به قتل رسیدهاند. در آخرین مورد از این احکام شاهد آن هستیم که حکم اعدام رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی در مراجع قضایی تایید و هر لحظه امکان اجرای آن وجود دارد.
ما تنی چند از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت (کرج) اعلام میداریم اعدام تحت هر شرایطی نوعی قتل دولتی میباشد و ضمن محکوم کردن تمامی احکام اعدام به هر دلیل و به هر شیوهای خواستار لغو این حکم ضد انسانی هستیم و از تمامی جوامع بینالمللی، حقوق بشری و از همه وجدانهای بیدار خواستاریم که در جهت لغو این حکم ضد انسانی از هیچ تلاشی فروگذاری نکنند.
سعید ماسوری، زانیار مرادی، سعید شیرزاد، آرش صادقی، پیام شکیبا، لقمان مرادی، مجید اسدی»
رامین حسین پناهی فعال سیاسی کرد، سوم تیر ماه ۱۳۹۶ در حمله نیروهای سپاه پاسداران به یک تیم از اعضای حزب کومله کردستان از ناحیه شکم، کمر و پا مورد اصاب گلوله قرار گرفت و بازداشت شد و در پنجم بهمن ماه ۱۳۹۶ در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج طی یک جلسه دادگاه کوتاه به اعدام محکوم شد.
حکم اعدام او در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نیر در فروردین ماه ۹۷ تایید شد.
دادگاه فعالیتهای آقای حسینپناهی را مصداق اتهام «بغی» دانسته که واژهای عربی است و از فقه تشیع وارد قانون مجازات اسلامی ایران شده است. بغی در لغت به معنای تجاوز و تعدی به حقوق دیگران و موضوع مواد ۲۷۸ و ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ است، قبل از قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ معمولا از اتهام محاربه (جنگ با خدا) به جای بغی استفاده میشد.
«شکنجه» و «بیتوجهی دادگاه به علایم شکنجه بر روی بدن این زندانی»، «نداشتن دادگاه منصفانه»، «محرومیت از ارتباط با وکیل» و «ملاقات با خانواده» و «حبس در سلول انفرادی برای مدت طولانی» از جمله موارد نقض حقوق بشر در روند پرونده این زندانی سیاسی بوده است.
شایان ذکر است؛ کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد طی انتشار یک بیانیه در تاریخ ۳۰ فروردین ماه (۱۹ اپریل) از مقامات ایرانی خواستار لغو اجرای حکم اعدام رامین حسین پناهی شدند.