مخالفت مسئولین قضایی با درخواست تجدیدنظر در حکم پنج سال زندان نازنین زاغری

مسئولین قضایی، در خواست تجدیدنظر در حکم نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی- بریتانیایی، را که به پنج سال حبس محکوم شده است رد کرده اند.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، ریچارد رتکلیف، همسر خانم زاغری، روز دوشنبه چهارم اردیبهشت در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت اوایل هفته جاری خبردار شد که درخواست تجدیدنظر آنها از سوی قوه قضاییه ایران رد شده است.

نازنین زاغری، کارمند بنیاد توماس رویترز از سوم آوریل (پانزدهم فروردین‌ماه ۱۳۹۵) هنگام خروج از ایران به همراه گابریلا فرزند ۲۲ ماهه خود در فرودگاه امام خمینی تهران بازداشت شد. سپاه پاسداران استان کرمان دو ماه پس‌ازاین بازداشت اعلام کرد که نازنین زاغری به اتهام «مشارکت در پروژه‌های براندازی» دستگیر و به کرمان منتقل شده است. پاسپورت بریتانیایی گابریلا دخترخانم زاغری که متولد بریتانیاست نیز ضبط‌شده و او نمی‌تواند از ایران خارج شود و والدین خانم زاغری از او نگهداری می‌کنند.

این شهروند ایرانی-بریتانیایی ۳۷ ساله با بنیاد رویترز همکاری داشته و مشغولیت اصلی او فعالیت با نهادهای خیریه بوده است.

خانم زاغری به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال زندان محکوم شده است.

ریچارد رتلکیف، همسر خانم زاغری به رسانه‌ها گفته است در مدت زندان انفرادی در کرمان همسرش را “به امضای اعتراف دروغین مجبور کرده‌اند.”

هم‌اکنون گیسو، دختر دو ساله نازنین جدا از والدین خود و نزد خانواده مادرش زندگی می‌کند.

رادیو فردا در این خصوص گزارش کرد؛ ریچارد رتکلیف روز دوشنبه گفت هنوز به همسرش گفته نشده که اتهاماتش چیست.

وی تصریح کرد خانواده او خواهان این هستند که دولت بریتانیا علنا خواستار آزادی خانم زاغری شود، اتهام‌های مقام‌های ایرانی علیه وی را رد کرده و سفیر بریتانیا در تهران اجازه یابد که با همسرش در زندان دیدار کند.

کانون مدافعان حقوق بشر روز ۱۴ فروردین امسال خبر داد که مسوولان دستگاه قضایی ایران به خانم زاغری اجازه ندادند تا در ایام نوروز با بستگانش تماس تلفنی داشته باشد.

وی آبان پارسال در اعتراض به وضعیت نگهداری‌اش در سلول انفرادی و دریافت حکم پنج سال حبس، اعتصاب غذا کرده بود که پس از شکستن اعتصاب غذا، به بند عمومی در زندان اوین منتقل شد.

قوه قضاییه ایران هنوز خبری درباره رد درخواست تجدیدنظر خانواده زاغری اظهارنظر نکرده است.

جمهوری اسلامی تابعیت دوگانه را به رسمیت نمی‌شناسد و به ندرت اجازه می‌دهد که کشورهای خارجی به اتباع خود در زندان‌های ایران دسترسی کنسولی داشته باشند.

از جمله اتباع ایران با تابعیت دوگانه که هم اکنون در زندان‌های جمهوری اسلامی حبس هستند، می‌توان به سیامک نمازی، شهروند ایرانی- آمریکایی، و پدرش باقر نمازی اشاره کرد که به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» هر کدام به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

رابین شاهینی دیگر ایرانی- آمریکایی زندانی در ایران است که به ۱۸ سال حبس محکوم شده ولی هم اکنون با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شده است.

 

 

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.