افشین بایمانی در زندان رجایی شهر اعلام اعتصاب غذا کرد

 افشین بایمانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر، در اعتراض به عدم رسیدگی مسئولین به وضعیت خود و سایر زندانیان سیاسی در کشور اعلام اعتصاب غذا کرد.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، افشین بایمانی، زندانی سیاسی که هم اکنون علیرغم ابتلا به بیماری های مختلف از حق درمان در زندان رجایی شهر محروم می باشد، در اعتراض به بی توجهی مسئولین نسبت به وضعیت زندانیان سیاسی و عدم رسیدگی درمانی در زندان ها از روز شنبه ۱۵ خردادماه در اعتصاب غذا به سر می برد.

لازم به ذکر است که  افشین بایمانی که از بیماری قلبی رنج می برد، روز چهارشنبه ۱۲ خردادماه، در پی احساس درد شدید در ناحیه قفسه سینه و وخامت حال، بصورت اورژانسی به بیمارستان انتقال یافت اما بدون هیچ گونه درمان و رسیدگی پزشکی به زندان بازگردانده شد.

افشین بایمانی در نامه ایی که نسخه یی از آن در اختیار تارنگار حقوق بشر در ایران قرار گرفته است، اعلام می دارد: «تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان های مختلف کشور در اعتراض به فشارهایی که به طرق مختلف بر آنها وارد شده، دست به اعتصاب غذا زده اند. این حس درد مشترک که من با گوشت و پوست خود آن را لمس کردم، مرا مکلف می سازد که برای اعتراض به وضعیت خودم و حمایت از دوستان اعتصابی دست به اعتصاب غذا بزنم.»

گفتنی است که پیش تر تارنگار حقوق بشر گزارش کرد، افشین بایمانی، در پی وخامت حال به بهداری زندان منتقل شده و پزشک بهداری پس از معاینه وی، دستور بستری شدن او را در بیمارستان را صادر کرده بود، اما مسئولین زندان از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری کرده و این درخواست پزشک را رد کردند. این در حالی است که پزشک بهداری تأکید کرده بود که این زندانی سیاسی در وضعیت هشداردهنده ایی دارد و می‌بایست جهت پیشگیری از حمله قلبی، تحت درمان و مراقبت ویژه باشد.

افشین بایمانی، در ۱۵ شهریور ۱۳۷۹ به دلیل کمک به فرار برادر خود «مهدی بایمانی» که با سازمان مجاهدین خلق مرتبط بود بازداشت و به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدیدنظر تأیید شد اما پس از ۶ سال حکم وی به حبس ابد تقلیل یافت.

در اواسط آبان ۱۳۹۳ مسئولین زندان به‌صورت غیررسمی به وی اطلاع دادند که اتهاماتی با عنوان «اهانت به مقدسات» و «اهانت به رهبری» در پرونده‌ای جدید برای وی مفتوح شده است.

گفتنی است، اتهام محاربه جزء موادی است که طبق قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲، اصلاح‌شده و با توجه به حذف ماده ١٨۶ «محاربه»، حکم وی می‌بایست تغییر یابد.

 

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.