فرمانده نیروی زمینی سپاه در پایان رزمایش سه روزه پیامبر اعظم در سراوان عنوان کرد که امنیت مطلوب در منطقه مرهون سازماندهی نیروهای بومی و مشارکت سران طوایف است. فعالان بلوچ پیشتر گفتهاند که سپاه با تطمیع مردم از فقر آنها سوءاستفاده میکند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از زمانه، مانور امنیتی/نظامی نیروی زمینی سپاه در جنوب شرقی ایران، بعد از ظهر پنجشنبه ۲۵ فروردین پایان گرفت. محمد پاکپور، فرمانده این نیرو در این روز در مصلای زاهدان اعلام کرد که از جمله اقدامات انجام شده برای تامین امنیت در سیستان، سازماندهی نیروهای مردمی در قالب دستههای رزمی و با استفاده از سران طوایف منطقه بوده است.
خبرگزاری مهر از قول محمد پاکپور نوشت: «در حال حاضر بیش از ۹ هزار نفر از بسیجیان بومی منطقه شامل برادران اهل تسنن و تشیع سازمان یافتهاند.»
پاکپور اضافه کرده که با وجود مشکلات امنیتی در کشورهای همسایه، امنیت قابل قبولی در جنوب شرقی ایران وجود دارد: «این مهم مرهون دخیل شدن مردم در تامین امنیت است.» او پیشتر گفته بود که هدف این رزمایش نمایش اقتدار نظام است.
کنترل ۳۰۰ کیلومتر از منطقه مرزی سراوان از فروردین ۱۳۹۳ به نیروی زمینی سپاه پاسداران محول شده است. سپاه این ماموریت را پس از گروگانگیری مرزبانان ایرانی در بهمن ۱۳۹۲ از سوی “جیشالعدل” بر عهده گرفت اما فعالیت امنیتی سپاه در مرزهای شرقی و غربی ایران بدون حاشیه نبوده است.
کمپین فعالان بلوچ، در مهر ۱۳۹۳ گزارشی در باره سوءاستفاده سپاه پاسداران از فقر ساکنان بلوچستان خبر داده و گفته بود که سپاه با تطمیع افراد فقیر در مناطق کمبرخوردار، آنها را جذب و به سوریه اعزام میکند.
علیرضا عظیمی جاهد، فرمانده سپاه سیستان و بلوچستان در اردیبهشت ۹۱ گفته بود که سربازان فراری این استان میتوانند کمک خوبی برای سپاه باشند: «این افراد که در پایگاههای مقاومت به کار گرفته میشوند با توجه به شناختی که از منطقه دارند میتوانند بهترین کمک برای سپاه در زمینه اطلاعاتی و عملیاتی باشند.»
آذر ۹۴، مدیرکل اطلاعات استان سیستان و بلوچستان از واگذاری اماننامه به ۶۰ نفر از «اشرار» در این استان خبر داد. پیش از این نیز استاندار این استان از دریافت اماننامه از سوی ۶۰ نفر دیگر در دو مرحله خبر داده بود.
رئیس دادگستری استان سیستان و بلوچستان تابستان ۹۴ گفته بود که مسلح کردن اقوام در بلوچستان به افزایش درگیریها در این منطقه انجامیده است. جمهوری اسلامی براساس طرحی که آن را با عنوان ابراهیم شوشتری فرمانده کشته شده سپاه در بلوچستان، نامگذاری کرده، برخی از گروهها و قبایل همسو با جمهوری اسلامی در بلوچستان را مسلح کرده است.
حمیدرضا پشنگ نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی تابستان ۹۴ گفته بود که ۷۰ درصد مردم سیستان و بلوچستان زیر خط فقر مطلق قرار دارند. به گفته او سهم این استان از تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد و ماندگاری تحصیل ۵۰ درصد است.
Pingback: سپاه از سازماندهی ۹هزار شیعه و سنی در سیستان خبر داد/سوءاستفاده از فقر ساکنان بلوچستان