مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان گفت: بالغبر ۱۰ هزار مدرسه تخریبی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۴ هزار و ۸۰۰ مورد از آنها بازسازی و حدود ۶ هزار مدرسه باقی مانده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، علیرضا راشکی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان، بابیان اینکه تخریب و بازسازی مدارس از سال ۸۵ در سیستان و بلوچستان آغاز شده، اظهار داشت: مدارس سیستان و بلوچستان ازلحاظ سقفهای ناایمن به متوسط کشوری نزدیک است و از مجموع ۱۸ هزار مدرسه سیستان و بلوچستان، حدود ۶ هزار مدرسه از ایمنی کافی برخوردار نیستند.
وی افزود: سال گذشته برای اولین بار توانستیم ردیف عدالت آموزشی را برای سیستان و بلوچستان پیگیری و برای بازسازی بافت فرسوده مدارس برنامهریزی کنیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان اذعان داشت: مشارکت خیرین مدرسهساز در ۵ سال گذشته رشد چشمگیری داشته و مردم برای ساخت مدارس داوطلب شدهاند.
وی با اشاره به تصاویر مدارس فرسوده استان که بعضاً در فضای مجازی منتشر میشوند گفت: وجود فضاهای آموزشی غیراستاندارد در استان را تکذیب نمیکنیم اما بازسازی مدارس فرسوده استان طبق اولویتبندی انجام میشوند و برای این امر اطلسی از فضای آموزشی تهیه شده است.
راشکی با اشاره به احصاء سرانههای آموزشی در شهر و روستاهای استان گفت: خیرین مدرسهساز را به سمت اولویتهای ابتدایی ساخت مدارس سوق دادهایم.
وی با اشاره به حدود ۵۰۰ کلاس کانکسی در سیستان و بلوچستان گفت: کلاسهای کانکسی از سال ۹۰ و در طرح شش_ سه_ سه، شکل گرفتهاند و بهعنوان فضای آموزشی موقت استفاده میشوند.
راشکی خاطرنشان کرد: طرحهای بومیسازی مدارس جایگزین مدارس کانکسی خواهد شد که در این طرحها سازههای سبک متناسب با اقلیم بومی استان از جنس میلگرد و بتن و با تزئین نمای بومی در استان ساخته میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان در پایان گفت: این طرح را با هزینههای خیرین آغاز کردهایم و چهار مورد از این مدارس در قصرقند در حال پیادهسازی است.