حمزه ولوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس میگوید در حاشیه تالاب پریشان یک هزار چاه کشاورزی حفر شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل ایلنا، حمزه ولوی امروز سه شنبه ۲۰ بهمن گفت: از این تعداد ۶۱۰ چاه مجاز و ۳۹۰ چاه غیرمجاز است
در ایران ۷۶۹ هزار چاه حفر شده است. از این تعداد ۴۰۰ هزار چاه مجاز کشاورزی، ۳۰۰ هزار چاه غیرمجاز کشاورزی، ۳۰ هزار چاه آب آشامیدنی و ۳۹ هزار چاه مربوط به بخش صنعت است.
بهگفته ولوی، تاکنون ۱۷۰ حلقه چاه غیرمجاز در حاشیه تالاب پریشان پلمپ شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس میگوید اکنون هیچکدام از دشتهای این استان «ظرفیت بهرهبرداری از منابع آبهای زیرزمینی را ندارند و همه چاههای غیرمجاز و چاههای مجاز بر محیط زیست اثر منفی میگذارند.»
حمزه ولوی از «بهرهبرداری بیش از اندازه از آبهای سطحی، استفاده زیاد از آبهای زیرزمینی و خشکسالی» بهعنوان سه عامل خشک شدن تالابها یاد کرد و افزود: «احتمالاً حفر چاههای غیرمجاز تأثیر بیشتری در خشک شدن تالابهای پریشان و کافتر داشته است.»
پریشان که در ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر کازرون و در حاشیه جنوبی ارتفاعات زاگرس واقع شده از سال ۱۳۴۹در کنوانسیون رامسر بهعنوان تالابی بینالمللی و تحت حفاظت ثبت شده است. تالاب پریشان در حال حاضر خشک است.
بهگفته مسعود باقرزاده کریمی، معاون امور تالابها و پارکهای ملی دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست ایران، ۵۰ تا ۹۰ درصد ۴۰ تالاب در کشور خشک شده است.