وزارت اطلاعات مانع از تشکیل جلسه «شورای مرکزی جبهه ملی ایران» شد

وزارت اطلاعات از تشکیل جلسه شورای مرکزی جبهه ملی ایران که قرار بود روز پنج‌شنبه ۲۱ اردیبهشت تشکیل گردد، ممانعت کرده است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روابط عمومی جبهه ملی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ قرار بود جلسه شورای مرکزی این حزب روز پنج‌شنبه، ۲۱ اردیبهشت، در منزل اصغر فنی‌پور، از اعضای این گروه، برگزار شود اما آقای فنی‌پور صبح روز سه‌شنبه ۱۹ اردیبهشت به صورت تلفنی از سوی وزارت اطلاعات ایران احضار شده و اخطار گرفته است که «از برگزاری جلسه خودداری نمایند».

در این اطلاعیه آمده که وزارت اطلاعات، جبهه ملی را تهدید کرده که «در صورت نادیده گرفته شدن این اخطار، نیروی انتظامی نسبت به برگزاری جلسه وارد عمل و برخورد جدی صورت خواهد گرفت».

رادیو فردا در این خصوص نوشته است؛ در اردیبهشت ۱۳۹۴ هم حسین موسویان، رئیس هیئت اجرایی جبهه ملی ایران، خبر داد که مأموران وزارت اطلاعات، اعضای شورای مرکزی این جبهه را تهدید کرده‌اند که در صورت برگزاری جلسه، بازداشت خواهند شد.

چند ماه بعد از این ماجرا در شهریور ۹۴ نیز آقای موسویان گفت که وزارت اطلاعات، جبهه ملی ایران را «غیرقانونی» اعلام کرده است.

چند روز پیش از آن که وزارت اطلاعات در جدیدترین اقدام خود، مانع تشکیل جلسه شورای مرکزی جبهه ملی ایران شود، سازمان‌های این تشکل سیاسی در خارج از کشور، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری شرکت نخواهد کرد.

در این بیانیه آمده بود: «در مناظره‌ای که بین نامزدهای دستچین شده صورت گرفت آنها به جای ارائه برنامه دولت خود به ذکر مصیبت در مورد مشکلات معیشتی مردم پرداختند، گویا مردم از فلاکت و استیصال خود بی‌اطلاعند. مردم به خوبی می‌دانند که آنها توانی برای تحقق وعده‌هایی که می‌دهند، ندارند و در مقابل مقام غیرپاسخگویی مانند ولی فقیه هیچ گونه قدرت اجرایی ندارند. در چنین وضعیتی انتخابات نه تنها اعمال حق حاکمیت ملت نیست، بلکه نخود سیاهی است که مردم را هر چند سال یک بار به دنبال آن روانه می‌کنند.»

سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور، در ادامه این بیانیه تاکید کرد که «فقدان آزادی انتخابات را توهین به ملت بزرگ ایران می‌داند و نه می‌تواند و نه می‌خواهد در چنین انتخاباتی شرکت کند. هواداران ما به خوبی می‌دانند که سرمنشاء هر گونه تحول اساسی و پایدار در کشور با پایان یافتن دیکتاتوری و استبداد و برگزاری انتخابات آزاد برای استقرار یک حکومت ملی، مستقل، آزاد و دموکرات از طریق مبارزه‌ای به دور از خشونت آغاز می‌شود».

جبهه ملی ایران که از حامیان انقلاب ۱۳۵۷ بود، به دنبال اعتراض به قانون قصاص در سال ۱۳۶۰، توسط روح‌الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، «مرتد» اعلام شد.

پس از آن، جبهه ملی ایران همواره با محدودیت‌های زیادی برای فعالیت سیاسی روبه‌رو بوده است.

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.